De Praktijklessen:

De rijlessen worden gegeven in Meppel en omgeving en in Hoogeveen en omgeving. Meppel en Hoogeveen zijn examenlocaties voor de praktijk. Uiteraard wordt je niet alleen opgeleid voor je examenlocatie, dus gaan we ook naar andere plaatsen zoals bijvoorbeeld Zwolle en/of Hoogeveen (Meppel leerlingen) en Assen en/of Meppel (Hoogeveen leerlingen). 

 

Met een proefles kun je ervaren hoe leuk autorijden is. Daarnaast is een proefles goed om kennis te maken met mij als rijinstructeur. Het is natuurlijk belangrijk om je op je gemak te voelen zodat je zelfverzekerd de weg op kan gaan.

Tijdens de proefles kijk ik hoe vaardig je bent zodat er een pakket op maat gemaakt kan worden. Na een les of 10 kan ik pas echt goed inschatten hoeveel lessen jij uiteindelijk nodig hebt. Dit doen we aan de hand van de vorderingen die jijzelf ook kunt inzien via je PlanGo.

Een proefles van 1 uur kost €47,-. Neem je een pakket af van minimaal 25 lessen dan krijg je het geld van de proefles terug.

 

Een lesuur duurt 60 minuten. Aan het begin en aan het eind van de les nemen we de vorderingen door. Gemiddeld heeft een leerling ongeveer 43 lessen nodig. Dit is een landelijk cijfer. Natuurlijk ontwikkelt de ene leerling zich sneller dan de andere. Daar passen we het lestempo op aan. 

 

Ik maak gebruik van de LeeringApp van PLanGo waar we de vorderingen kunnen bijhouden en inzien. Ook maak ik gebruik van een eigen gemaakt praktijkboek met visuele voorbeelden. Bijvoorbeeld van verkeerssituaties en de bijzondere verrichtingen. 

 

Ik streef erna om na het behalen van de theorie de lesfrequentie op te schroeven. Hiermee kun je sneller naar je examen toe werken. Natuurlijk zijn we wel van de wachttijd bij het CBR afhankelijk. 

 

Afhankelijk van waar je woont, word je door mij opgehaald en teruggebracht. Ook kan het in zeer incidentele gevallen zijn dat de ene leerling de andere naar huis brengt. Tot op heden is dit echter nog niet voorgekomen.

 

De rijlessen worden gegeven in een Volkswagen Golf 7 met parkeersensoren en comfortabele stoelen. Het is een schakelauto op benzine.